Å gi en gave er en gammel tradisjon. Det er hyggelig å få gaver, men det er også hyggelig å gi.

Med hjelp av Gaver har vi bygget bruer mellom mennesker, familier, kulturer og land gjennom historien.

I dag gir vi gaver når de vi kjenner feirer forskjellige merkedager i sitt liv og når vi ønsker å gjøre litt stas på en venn, far, mor, kjæreste osv.

 

Dager det passer med en gave.

Det finnes utallige anledninger der gaven er et hyggelig innslag. Hverdagsgaven den du får uten å vite at du får den er vel kanskje den hyggeligste. Under kan du se en liste over dager det er vanlig å gi gaver på.

 

Farsdag

Farsdag er en feiring av alle fedre. I Norge er farsdag, i likhet med i flere andre land, den andre søndagen i november. Feiringen holdes ofte innenfor familien, ved å gi far frokost på senga, en gave, eller bare ved å gratulere han.

Morsdag

Morsdagen er en feiring av alle mødre, morsdag feires på forskjellig dato i forskjellige land. I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar.

Bursdagsgave

Bursdagsgave er vel den gaven som er mest vanlig. Man feirer at man har blitt et år eldre. Runde tall som 20 år, 30år, 40 år osv, er bursdager vi feirer litt ekstra og inviterer ofte flere venner og familie til lag. 

Innflytningsgave

Innflytningsgave gis ofte i sammenheng med at de som flytter inn har en innflytnings fest. Da er det vanlig å gi ting og saker som man trenger til og i boligen.

Vertinne/vert gave

En vertinne/vert gave er en liten gave eller bloms man gir til den som inviterer deg til seg.

Bryllupspresang

Bryllupspresanger gis til brudeparet. Gaven er somregel ikke tilfeldig, men plukket ut fra en liste, brudeparet har laget. På listen skriver paret hva de vil trenge for å starte det nye livet sammen.

Julegaver

En julegave er en gave som gis til jul. I vestlige land er det vanlig at familie, nære slektninger og venner gir slike gaver, særlig fra voksne til barn.

Valentinsdagen er en feiring av kjærlighet. Her er det vanlig å gi den man er forelsket i en liten oppmuntring eller om man allerede er sammen med noen, kjøper man gjerne en gave for å markere dagen.

Dåpsgave

Å få et navn er ikke en liten begivenhet, synd vi ofte ikke husker noe av det. De vanligste Dåpene foregår når barnet er veldig lite, men man kan også døpe seg når man er voksen.

Eksamensgave

En eksamensgave er noe man gir til en som er ferdig med eksamen. Det kan være en snekker som får verktøy han kan bruke i arbeidet eller en kokk som får kniver, man kan også gi andre gaver som ikke har noe med proffversjonen å gjøre, men rett og slett bare for en oppmuntring

Konfirmasjonspresang

Konfirmasjon er noe mange unge gleder seg til. Konfirmasjon er en markering av at ungdommen går inn i de voksenes rekker. Konfirmasjon er opprinnelig et ritual tatt ut fra kristendommen, men det finnes også andre måter å konfirmere seg på. Gaven har ofte høy verdi, enten i form av penger eller smykker.