Duftlys

Duftlys er en god måte å skape stemning og atmosfære i hjemmet, men har du tenk på at man kan faktisk bruke de feil. Eller feil er vel kanskje litt langt å gå, men de forskjellige duftene er faktisk tenkt ut for å stimulere de forskjellige rommene i huset.

Før du velger duftlys til ditt hjem, tenk litt over hvor du tenker å ha det.

Ta kjøkkenet for eksempel.

Kjøkkenet er ofte fyllt med matlukt så på kjøkkenet vil vi anbefale lukter som har noe med mat og gjøre. Eple og kanel, bringebær, vanilje og krydder er gode dufter som ikke kolliderer med kjøkkenets liv, men ikke bruk duftlys når du spiser. Det kan svekke smakssansene.

Blomster og sitrusdufter passer godt inn på baderom eller et lite toalett.

Såpedufter passer godt inn i hjemmet generelt da de fleste ønsker at det helst alltid skulle luktet nyvasket når folk kommer uanmeldt på besøk. Så et duftlys med frisk såpelukt kan plasseres strategisk i gangen, i en stue, på et bad, men helst ikke på kjøkkenet der anbefales fortsatt matdufter.

På soverom og stue velger du det du måtte ønske. Kanskje Aromaterapi.... ?

Årstider

Vår: om våren passer det godt å fylle huset med såpe og blomsterdufter og kanskje aprikos som er på vei inn for fullt i 2020.

Sommer: om sommeren kan sitrus og blomster passe godt

Høst: tidlig høst er til for bær og når regnet kommer og høsten legger seg og man ønsker den hyggelige kose stemningen kan blandings duftlysene trekkes inn.

Jul og vinter: i jula er det vanlig å tenne røkelse, men det finnes utallige juleinspirerte duftlys å velge i. Om vinteren anbefales tyngre dufter før våren kommer med de lette såpe og blomster.

 

Alt jeg skriver er bare noen tips, det viktigste er at du selv liker duftene.

 

Våre Duftlys

 Nyhet!

 

Se våre duftlys HER