Historien bak OneLeg 

Det hele startet en sommerdag, hjemme hos eieren Susanne Schmidt, i hennes hus i Fredensborg. Susanne fikk ofte vondt i rygg og knær når hun jobbet i hagen, da dette ofte foregikk i keitete arbeidsstillinger.

For å avlaste rygg og kne brukte Susanne en tradisjonell broleggerskammel i begynnelsen, da funksjonen ved å sitte på en ettbenet skammel fungerte ganske bra.

Men det var flere ulemper: Først og fremst var skammelen tung, på grunn av materialet i tre, og var derfor ikke lett å flytte på rundt i haven. Foten var i tillegg kulerund og boret sig ned i underlag, som gressplen og bed, og kunne ikke brukes innendørs eller på fliser. Det var samtidig en utfordring for Susanne å holde balansen på broleggerskammelen, og så veltet skammelen straks hun reiste seg litt fra setet. Susanne tenkte at hun umulig kunne være den eneste, som ville ha glede av å arbeide på en forbedret ett-beint skammel og bestemte seg derfor at hun ville gjøre noe med det.

Med utgangspunkt i broleggerskammelen, utviklet Susanne og hennes gode venn, Jens Andersen, i 2011 den første OneLeg krakken.

Det blev raskt klart, at OneLeg skammelen også ville være fantastisk til mange andre oppgaver og formål, enn bare i hagen, og samtidig kunne brukes ute – og innendørs av både barn og voksne i blant  annet helsesektoren, næringsliv, institusjoner og skoler.

Det er derfor grunnen til, at OneLeg`s formål er å hjelpe barn og voksne til å sitte aktivt og dynamisk, og hvorfor OneLeg, med sitt lette design og sin unike buede fot, er den enkle løsning til en sunnere og bedre sittestilling for barn og voksne.